joi, 2 decembrie 2010

Coventry Conversations

Ca activități extrașcolare, universitatea organizează în fiecare săptămână întâlniri cu diverse persoane pentru a discuta despre domeniul lor de interes. 

Poate e vorba de un reporter, sau de redactorul unui ziar, sau alt cineva cu o funcție cât de cât importantă și care are ceva de zis. Toată tărășenia nu durează mai mult de o oră. La început e o prezentare (tot lumea face prezentări aici) despre ceea ce fac ei, experiențe personale sau la ce lucrează acum. Depinde de fiecare despre ce vrea să vorbească. Iar la sfârșit sunt întrebări și răspunsuri.

Prezentare de azi mi s-a părut foarte interesantă. A venit un individ (Philip Oliver) care lucrează la o firmă de jocuri (Blitz Games) și discuția a fost, cum era de așteptat, despre jocuri. Mai am prins și câteva ponturi despre angajare. 

De exemplu ei consideră că un portofoliu este important în alegerea candidatului potrivit (indiferent dacă e vorba de programare, design sau ilustrație). Portofoliu trebuie să aibă două atribute: calitate și varietate. Nu prea au timp să se uite prea mult la ele așa că dacă văd ceva ce nu le place, trec la candidatul următor.

Tot legat de angajare, e bine ca persoana care aplica să fie pasionată de ceea ce face și să demonstreze asta prin munca pe care a făcut-o și prin atitudine! Nu îi interesează oameni care zic că sunt străluciți pentru că asta nu înseamnă decât că la un moment dat au renunțat să mai învețe lucruri noi (sau cum în vorbele lui: „If they say they are «brilliant», it means that at some point they stoppend learning”).

Mi s-a părut un tip interesant, dar asta și pentru că domeniul pe care vreau să mă concentrez este programarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu